- Jeg tenker at vi trenger ikke prøve mer på det

23.05.2024
Artikkelbilde
Foto: Arnfinn Roaldsøy /Fotobertil

Kåre Joa Ravndal sender ut sin Graud Larose på Forus fredag. Den seks år gamle hoppa startet karrieren i Norge med to strake. Er det nå klart for en ny seier?

Den sorte Django Riff-datteren skal ha formen på plass igjen etter et spark i vinter. Det satte henne ut en periode.

- Denne gangen har vi spor en, og hun er ikke så rask ut av seg. Jeg håper hun får en fin rygg. Sist endte hun i dødens og det var ikke det beste for hennes del. Hun virker veldig fint i trening, så vi får bare se. Det er flere gode hester med her og om det blir en plass på trippelen er jeg veldig fornøyd, smiler han.

I det hele tatt har Ravndal lite å utsette på sin fine hoppe. Om man da ikke begynner å snakke om voltestart. Det er ikke danskeimporten glad i.

- Hun er faktisk veldig fin og rolig i trening. Jeg kjøpte henne 16. mai i fjor og jeg trente henne hjemme til vi begynte å starte. Det er en veldig flott hest å holde på med. Dessverre ble hun sparket rett før hun skulle starte et løp på Forus, og trengte litt tid på å komme tilbake. Ellers liker hun ikke voltestart, der har vi gjort et par forsøk. Den ene gangen var de bare to i volta, men det var bare å kjøre henne inn i stallen igjen. Norsk voltestart takler hun bare ikke.  Jeg tenker at vi trenger ikke prøve mer på det, ler han.

Hjemme på gården er de flere som er med og bidrar med treningen av hoppa. Hest er noe som alltid har interessert Ravndal og selv om det har gått 25 år siden han startet med trav, er det fremdeles spennende.

- Det å holde på med dyr og hester er veldig kjekt. I travet er det spenningen som gir et ekstra puff. Hest har alltid interessert meg. Nå begynner jeg å bli voksen og er blitt pensjonist, så nå har jeg har noen hester. Jeg kommer nok til å fortsette med dette så lenge jeg kan, men kanskje i en mindre skala etter hvert. Jeg har et småbruk som jeg har de på, og det er fryktelig kjekt. Jeg har mye hjelp av både Pål Buer og Leif Meisland. Det var Buer som hadde sett på Graud Larose i Danmark, og etter to uker sto hun på stallen her,  smiler han.