Tilbake som hesteeier etter mange års pause

05.06.2024
Artikkelbilde
foto: Trav365

Ann Karin Hagen er gift med travtrener Tor Ivar Hagen og har fulgt med på travsporten i mange år, men hadde ikke eid hest siden 90-tallet.

Nå eier hun Khloe som nylig passerte 250 000 innkjørt så langt i karrieren.

– Jeg var på ferie for et par år siden og da jeg kom hjem hadde Tor Ivar kjøpt en ny hest. Først ble jeg litt irritert, men så viste det seg at han hadde kjøpt hesten til meg. Da kunne jeg ikke være irritert lenger. Vi har eid Khloe siden oktober 2022. Hun hadde bare startet tre løp og kom til oss med 500 kroner på konto, men har vært veldig flink etter det. Hun er en trivelig hest som hele familien er blitt glad i, forteller Hagen og legger til:

– Den siste hesten jeg sto som eier på før vi kjøpte Khloe var Air Chance som konkurrerte på 90-tallet. Han gikk sitt siste løp i 1998, så det var på tide å bli hesteeier igjen. Travsporten har jeg riktignok fulgt med på i alle år.

 

Hittil i år har Khloe vunnet ett løp, blitt nummert to to ganger og travet inn 113 000 kroner. Torsdag er det klart for ny start på hjemmebane.

– Sist gikk Khloe uten sko og det slo ikke helt heldig ut, så de blir satt på igjen denne gangen. Håpet er en trippelplass. Det tror jeg hun kan klare for Khloe går gode løp stort sett hver gang. Siden vi var på ferie i mai fikk hun fri en litene periode da, men nå virker formen å være på vei tilbake. Det blir veldig spennende å se løpet.

Tor Ivar har også Jailhouse Banker til start i et annet løp, så det blir flere heter å følge med på, sier Hagen.

 

Hun får hjelp av sin mann til treningen av hesten.

– Tor Ivar står for treningen og gjør en veldig god jobb der, så han skal ha æren for de gode prestasjonene. Han er svært ivrig og trener uansett vær. Hestene står oppstallet på Haugaland og der har vi veldig fine treningsforhold. Selv følger jeg godt med for jeg er engasjert i hesten min, forteller Hagen.

 

– Hva er grunnen til at Khloe har blomstret i løpsbanen?

– Tor Ivar er nøye på detaljer både når det gjelder sko, trening og fôring. Han og er også flink til å gi hestene den tiden de trenger for å bli klare. Jeg tror det er mye av grunnen. Khloe har gitt oss mange gleder så langt og jeg håper det fortsetter i mange år til, avrunder Hagen med et smil.