- Det er stor fart

25.04.2024
Artikkelbilde

Eli Rosseland Salte har vokst opp med hest, og var aktiv ponnikusk fra hun var åtte til 15 år. Hun har NM for ponni på cv’en, og to hester i trening. Fredag skal hun kjøre ungdomsløp med Spang Turbo på Forus.

Hesten eies og trenes av Heidi Tjørhom. Salte setter stor pris på oppsittene sine, og tar de med seg i læreboken videre. 

- Jeg red han nå på fredagen, så jeg kjenner han litt. Jeg skal også ri Mamba på fredag, som eies og trenes av Ellen Ydstebø. Så det blir to oppsitt. Ellers har jeg kjørt to ungdomsløp før dette, forteller hun.

Salte setter stor pris på sjansene hun får.

- Det er veldig kjekt å holde på med dette. Jeg synes det er viktig at vi unge får prøve oss, og får litt erfaring med å kjøre travløp. Det er en stor forskjell fra å kjøre ponni. Det er mye større fart. men selve prinsippet er jo det samme ute på banen, det er kappløp, smiler hun.

- Hva er din beste opplevelse så langt?

- Den beste opplevelsen så langt er da jeg kjørte min egen hest for to uker siden. Det var veldig kjekt fordi hun fungerte veldig bra. Ellers var jeg med i NM for ponnier med San Shanti, det var gøy og veldig stas. I vår første start sammen da jeg fikk henne vant vi laurbærkrans, det er et fint minne, sier hun. 

Hesteløs er hun ikke.

- Nå har jeg en treåring jeg trener. Den håper jeg kommer ut i prøveløp etter sommeren. Hun trener veldig fint. Også er det Charming Bombay som jeg trener. Hun virker og være i god form og fungerer fint. Akkurat nå er hun litt sårbeint og får noen dager fri. Det er en veldig humørfylt hest, som liker å trene, forteller hun.

Salte forteller om en familie der alle er engasjert.

- Hele familien min er aktiv i travsporten. Vi har 11 hester til sammen, hvor fire er i aktiv trening. Resten er avlshopper og føll, smiler hun.