- Det er min type avkobling

18.04.2024
Artikkelbilde

Hun er litt hoppete og liker å bestemme selv, sier Mette H. Mæland fortelle om sin Denco’s Angel Eyes. Den fem år gamle hoppa er nå klar for debut i Norge på Forus fredag.

- Jeg kjøpte henne i september i fjor, rett fra beite. Nå har vi trent på og er ferdige med prøveløpet. Der var hun veldig fin og jeg var godt fornøyd med henne. Det var ikke mye å sette fingrene på, men det er forskjell på løp og prøveløp. Jeg tror hun skal være brukbart forberedt. Hun er en som gjør det hun må, men ikke mer, forteller hun om den spennende Norges-debutanten.

Hun sier den ikke er testet for fullt.

- Hun har kanskje kjentes litt ufokusert ut i banen, men var rolig og fin i rygg og man kjenner hun tar mer tak når man går på utsiden, forteller Mæland.

At hun endte opp med akkurat denne hesten var egentlig litt tilfeldig. Hun så en annonse, sjekket litt nærmere og likte det hun så. Da ble det kjøpt.

- Hun er en veldig snill og kjekk hest, kanskje litt hoppete og liker å bestemme litt selv. Hun har litt egen meninger, som at det ikke alltid passer og komme inn fra luftegården og slikt. Også er hun som damene flest, hun har et høyt klesforbruk. De fleste teppene hennes mangler front, for den tar hun i munnen og hopper rundt og koser seg med. Der håper jeg hun kan spe på litt med noen kroner etter hvert, ler hun.

I trening er hun veldig fin og ukomplisert.

- Der også liker hun å ha med selskap. Hun er veldig behagelig og ligger fint i hånda og er slik man ønsker å ha dem.  Når hun jobber er hun på jobb, og har man fri så er det avslapping, ler hun.

Selv er hun vokst opp med trav og elsker hobbyen sin.

- Jeg er veldig arvelig belastet. Hele familien er engasjerte og slik har det bare blitt for meg også. Det er en veldig viktig del av min hverdag. Jeg har jobb utenom, og dette er min type avkobling. De to som står på treningslisten min, eier jeg og pappa i lag. Ellers er det onkel med løpshest, og barn med ponni i familien, forteller hun.