Pål Buer med hele fire stallseire!

12.12.2022
Artikkelbilde
Yankee Nova S. etter seier i Jærløpet, sammen med Pål Buer og Jasmin Åreskjold. (Foto: Arnfinn Roaldsøy)

Pål Buer gjorde rent bord under V75 på Forus på lørdag. Han startet fire stallhester – og alle vant!

Først ut var Above Classic. Hun tok seg av dagens første løp, Midbøe-løpet. Hun tok enkelt teten fra spor en, og forsvarte seg på oppløpet til en kontrollert seier. Vinnertiden ble 16,4. Above Classic eies av John I. Naustvik.

Neste mann ut var Thai M. Square. Seiersmaskinen la på til seier nummer 13, i sin femtende start. Fra 20 meter tillegg tok Buer det rolig fra start, og angrep e runde fra mål. Ut i fjerde spor på siste borte og Thai M. Square bare suste forbi sine konkurrenter og frem til lederen! Han koblet grepet 150 meter fra mål og seieren ble meget enkel.  Vinnertiden ble 14,7. Thai M. Square eies av Flaata Stable As, og oppasser er Ida Sjursen. Thai M. Square er oppdrettet av Thaihester Egersund. Sponsor på løpet var Autovern-Montasje AS.

Jærløpet er et tradisjonsrikt løp som er kjørt på Forus siden 1959. Løpet er nå for Norskfødte 3 og 4 åringer, som har tjent inntil 175.000 kroner.  Fra Buers stall var det 4-årige Yankee Nova S. sin tur. Fra spor 3 ble det rygg leder underveis i løpet. Frisk åpning på 13.0, og da lederen økte tempo siste 5-600 meter klarte ikke resten å følge etter. Buer angrep ut av siste sving og koblet tidlig grepet. En ny flott seier var i boks, og Buers tredje seier i Jærløpet. Yankee Nova S. eies av Rune Lian, og er oppdrettet av Stall Holter. Vinnertiden ble 15,0. Seierssjekken var på kroner 125.000, -.

Sist, men ikke minst var det Proper Energy tur til å vinne. I Sørbø Industribelag – løpet ble det utvendig leder for favoritten Proper Energy, som overtok etter en runde. Siden var det enkelt, og seieren var overlegen. Vinnertiden ble 17,5. Proper Energy eies av Fredrik Raunlid, og er oppdrettet av Stall Energy.

Vi gratulerer Pål Buer og hans team Jasmin Åreskjold, Merete Skjæveland, Ida Sjursen og alle hesteeierne og oppdretterne med de flotte seirene!