Rogalandshester i Hoppekriterium og Hoppederby

26.08.2022
Artikkelbilde
Åse Fryd og Tom Erga (Foto: Arnfinn Roaldsøy)

I går var det kvalifiseringer til Hoppekriterium for varme og kalde, og Hoppederby for kaldblods på Bjerke.

I den første kvalifiseringen til Norsk Hoppekriterium ble Suså Ø.K. nr 2 og tok seg til finalen med ny rekord på 1.30,1. Hun gjorde livets femte start. Suså Ø.K. er eid av Stall i Sus og Dus og oppdrettet av Stall Davenskø.

I neste løp ble Åse Mona og Bork Alma fra Rogaland kvalifisert. Åse Mona ble nummer tre på tiden 1.29,1 og Bork Alma nummer fire på tiden 1.29,4. Begge med ny rekord. Åse Mona er oppdrettet av John Terje Erga. Bork Alma er eid og trent av Olav Knutsen, og oppdrettet av Jæren Hingst & Arild Knutsen.

Finalen i Norsk Hoppekriterium for 3-årige kaldblodshester kjøres på Bjerke lørdag 10. september med 500.000 kr i førstepremie.

 

Videre var det kvalifiseringer til Norsk Hoppekriterium for varmblodshester. Dutchess Sun ble nummer to i sin kvalifisering på 1.14,7. Dutchess Sun er eid og oppdrettet av Eirik Djuve.

L.A.’s Venus vant neste kval på tiden 1.15,7. Hun er oppdrettet av John A. Tjøtta.

Finalen i Norsk Hoppekriterium kjøres på Bjerke lørdag 10. september med kr. 750.000,- til vinneren.

 

Nordsjø Anna vant første kvalifisering til Norsk Hoppederby. Km. tiden ble 1.26,6. Nordsjø Anna er oppdrettet av Rune Erga & Johannes Wiig. Åse Fryd ble nummer fire i samme kval på tiden 1.27,4, ny bestetid for henne. Åse Fryd er oppdrettet av John Terje Erga, eid av Mariann Erga Tjøtta og trent av Tom Erga.

Finalen i Norsk Hoppederby kjøres lørdag 10. september på Bjerke med kr. 750.000,- til vinneren.