Flotte vinnere på Forus i går!

19.11.2020
Artikkelbilde
Nyland tok en overlegen seier sammen med Jørn Bjaanes (foto: Arnfinn Roaldsøy)

Det regnet fra travdagen startet, til den var ferdig - uten pause!

Noen hester protesterte - men regnet får vi ikke gjordt så mye med. Ni flotte vinnere ble det, to til erga, to til Hegdal og to til Mikkelsen.

Kleppe Jesper tok sin første seier i går, en velfortjent seier etter flere løp på trippelen. Klepper Jesper jobbet seg suksessivt fremover hele løpet, og etter en jevn oppløpskamp snappet han seieren foran tet-hesten Skeie Alma rett før mål. Vinnertiden ble 1.31,8. Kleppe Jesper eies og trenes av Jan Ove Jensen, oppasser er Rita Olene Jensen, kusk er Øyvind Hegdal og oppdretter er Sigmund Øksnevad.

Falcon Eye tok seg av det andre løpet på Forus i går, DNTs Unghestserie. Et lite, men kvalitetsfylt felt på fem hester. Falcon Eye løste fint og var tidlig i tet og siden hadde Høitomt full kontroll på løpet. Custom Cheval galopperte fra start og ble nærgående på oppløpet. Han gjorde et fint løp til andreplass på tiden 14,9. Jon Snow ble nummer tre på tiden 1.15,0. Alle disse tre flotte 3-årignene er oppdrettet i Rogaland, Falcon Eye av Tom Vestrheim, og Custom Cheval og Jon Snow av Svein Ove og Silje Fløisvik. Vinneren Falcon Eye eies av Arild Skillinghaug og trenes av Marius Høitomt.

Fra 40 meter tillegg i det tredje løpet ble det en flott seier til Nyland og Jørn Bjaanes. Nyland fikk et fint løp i annet utvendig og angrep på siste bortre langside. Teten overtok han før svingen og siden forlot han feltet og tok en overlegen seier. Vinnertiden ble 1.24,6. Nyland eies av Johan Auestad og Dag Vatne, trenes av Johan Auestad og er oppdrettet av Arvid Evertsen.

Firstneverfollows gjorde sin første start for ny trener Wegard Sunde. Hun åpnet bra fra 20 meter tillegg, og kom fint inn i løpet. Mikkelsen angrep på siste borte langside med Firstneverfollows og hentet inn lederen Lesotho Promise i siste sving. Det ble en jevn oppløpskamp og Firstneverfollows koplet grepet midt på oppløpet. Vinnertiden ble 17.6. Eiere er Wegard Sunde og Stall Firstneverfollows. Oppdretter er Benjamin og Gunvor Dahle.

Kleppe Vesten fikset den første av Tom Ergas to seire denne kvelden. Det ble et langstrakt felt og Kleppe Vesten fikk et løp i dødens og annet par utvendig. Erga beholdt roen og dro ikke ut i angrep fra annet utvendig før ut av siste sving. Seieren ble knepen – men kontrollert. Vimse Sindre gjorde et flott løp til andreplass fra tetposisjon. Kleppe Vesten er eid av Mariann E. Tjøtta, trent av Tom Erga og oppdrettet av Sigmund Øksnevad.

Jailhouse Banker tok sin tiende seier i går! Han har startet hele 23 ganger i 2020, og sprunget inn 264.500! I går var han den minst spilte hesten i et lite felt, men med gode hester på startstreken. Wassberg styrte Jailhouse Banker til tet og fikk etter hvert trykk fra Catherine’s Chevy på utsiden. Trykket stod han lett imot og tok en kontrollert seier på 1.13,4. Jailhouse Banker eies av Georg Rosell, er trent av Tor Ivar Hagen og er oppdrettet av Knut Olav Dahl.

Honannas Trolljeger sørget for Erga sin andre sier for kvelden. Han jobber seg fremover og fikk farten for alvor opp i siste sving. Ut på oppløpet innhentet han tethesten Victoria R. og det ble en tett oppløpsduell mellom disse to og Tysvær Mikkel. Honannas Trolljeg gikk seirende ut av kampen, vinnertiden ble 1.29,6. Honannas Trolljeger eies av Annette Erga & Lene G. Gundersen, er trent av Tom Erga og oppdrettet av Annette Nancy Hoem.

Modin har vist fin form lenge og tok endelig sin første seier for eiere og trenere Tor Espedal og Kristine Erga. Han gjorde et flott løp, var innom galoppen i nest siste sving, hvor dødens ble til annet utvendig – i rygg på storfavoritten Sambo Ø.K. Inn på oppløpet angrep Modin i sin kjente stil og Hegdal kunne styre inn til sin andre seier for dagen. Modin er oppdrettet av Thor Arne Garberg. Tor espedal og Kristine Erga hadde også starthest i det siste løp, Cliff Hydrup. Han gjorde også et flott løp til andreplass!

Vincent debuterte i Refsland regi, og innfridde sitt favorittstempel. Fra spor 12 bak bilen er det ikke alltid like lett å krysse målstreken først, men det gjorde Vincent i går. Han fikk et løp bak i feltet, foran kjørte de friskt unna. Mikkelsen angrep på siste bortre og Vincent jobbet seg raskt fremover. Det ble tredje spor i siste sving og en tett oppløpskamp hvor Vincent sikret seg seieren rett før mål. Vinnertiden ble 1.15,0, og seier nummer to denne dagen for Mikkelsen. Eier og trener er Monica Refsland.

Vi gratulerer alle vinnerne!