Rogalandshester i kvalifiseringene

24.08.2018
Artikkelbilde
Goldstile (foto: Arnfinn Roaldsøy)

 

Det er som vanlig flere hester med relasjon til Rogaland med i kvalifiseringene til Finn-Tack Norsk Travkriterium og VG Norsk Travderby på Bjerke.

 

Mandag 27. august er det kvalifiseringer til VG Norsk Hoppederby og VG Norsk Travderby for kaldblods, samt Finn-Tack Norsk Hoppekriterium for varmblods.

Tirsdag 28. august er det kvalifiseringer til Finn-Tack Norsk Hoppekriterium og Finn-Tack Norsk Travkriterium for kaldblods, og Finn-Tack Norsk Travkriterium for varmblods.

Onsdag 29. august er det kvalifiseringer til VG Norsk Hoppederby og VG Norsk Travderby for varmblods.

Kjetil Djøseland sender ut en flott gjeng i kvalifiseringer neste uke. I kval. til Norsk Travkriterium stiller han med Ros Son, oppdrettet i Rogaland av Leif L. Stangeland. Grude Elle og Lykkje May stiller i Norsk Hoppederby. Grude Elle er oppdrettet av Martin Hove.  Lykkje May eies av May Helen Lea. Kjetil kusker alle disse selv.

I kval. til Norsk Travderby stiller Kjetil med Lome Diamant og Professor Ø.K. Lome Diamant eies av Frode Gjedrem, og Professor Ø.K. av May Helen Lea. De havnet i samme kvalifisering, så Kjetil kusker selv Professor Ø.K. og Åsbjørn Tengsareid kusker Lome Diamant.

 

Team Erga har også flere hester med seg til Bjerke. Erga Martine skal ut i kval. til Norsk Hoppederby. Hun eies og trenes av Gunnleif og Elisabeth Reinertsen, er oppdrettet av Atle Erga og kuskes av Tom Erga. Erga Fenja skal prøve seg i kval. til Norsk Hoppekriterium. Hun eies, trenes og er opprettet av Atle Erga. Tom Erga kusker.  Idu Bork og Kleppe Varden starter i kval. til Norsk Travkriterium. Idu Bork er oppdrettet og eid av Ingve Dubland, Tom Erga trener og i denne kvalifiseringen kusker Svein Ove Wassberg. I samme løpet starter Kleppe Varden. Han er oppdrettet av Stall Blakk v/Sigmund Øksnevad og eies av Stall T.A.P v/Annette Erga. Tom trener og kusker.

 

Rune Wiig sender ut en kaldblods og to varmblods i kvalifiseringer. Komnes Siv skal ut i kval. til Norsk Hoppekriterium, og Orlandostile i kval. til Norsk Travkriterium. Orlandostile eies av John Sigve Tjelta. Rune trener og kusker begge. På onsdag skal Tears In Heaven ut i kval. til Norsk Hoppederby. Tears In Heaven eies også av John Sigve Lea. Eirik Høitomt kusker i kvalifiseringen.

 

Pål Buer har også fine sjanser til å kvalifisere flere hester. Rebella Matters og Tiffany Yellow skal ut på mandag i kval. til Norsk Hoppekriterium. Rebella Matters er oppdrettet av Ole-Terje Obrestad. Tiffany Yellow er oppdrettet og eid av Eirik Moland og Bente Vågenes. Goldstile skal ut i kval. til Norsk Travderby på onsdag. Pål trener og kusker alle tre.

 

Geir Mikkelsen tar turen med Lara’s Revenge og Red Shankey R.S. Red Shankely R.S. skal ut i kval. til Norsk Travderby. Lara’s Revenge er oppdrettet av Anita Skjæveland og Merete Skjæveland og skal starte i kval. til Norsk Hoppederby på onsdag.

Magne Erga er oppdretter på Red Lane, Magne eier også Red Lane sammen med Bent Erga. Red Lane skal ut i samme kvalifisering som Lara’s Revenge.

Norah’s Winner skal også ut i kval. til Norsk Hoppederby. Nora’s Winner er oppdrettet av Kristin Stokkedal og Jan Arild Pollestad, som også trener. Eier er Team Stokkedal v/Ragnhild Stokkedal.

 

Kleppe Elfina, Misi Ø.K., Karmland Anna, Njølstad Jela og Ness Tjo Edel skal ut i samme kval. til Norsk Hoppederby. De møter også tidligere nevnte Erga Martine. Kleppe Elfina er oppdrettet av tidligere nevnte Stall Blakk, eies av Oddbjørn Rege, trenes av Kenneth Handeland og kuskes av Åsbjørn Tengsareid. Misi Ø.K. er oppdrettet, eid, trent og kusket av Bernt Øksnevad. Njølstad Jela er oppdrettet, eid og trent av Tormod Gudmestad og blir for anledningen kusket av Eirik Høitomt. Karmland Anna er oppdrettet og eid av John I. Naustvik, og trenes og kuskes av Frode Hamre. Ness Tjo Edel er oppdrettet og eid av Suldal Hestesenter v/John R. Ness. Hun trenes av Frode Hamre og kuskes av Tom Erik Solberg.

 

Førlands Odin møter Djøselandhestene Professor Ø.K. og Lome Diamant i kval. til Norsk Travderby. Førlands Odin er oppdrettet, eid, trent og kusket av Per-Eivind Tjordal.

Muito Obrigada møter Rebella Matters i kval. til Norsk Hoppekriterium. Muito Obrigada er oppdrettet og eid av Jim B. Kartevoll og Stein Grødem.

 

Oppdretter John Aareskjold fra Bryne har oppdrettet flere av hestene i kvalifiseringene. L.A.’s Muscle Queen og L.A.’s Miss Universe skal ut i kval. til Norsk Travkriterium. L.A.’s Magic Moment skal ut i kval. til Norsk Travkriterium, og han eies også av Rogalendingen Einar Nedrebø og John Sigve Tjelta.

 

Eirik Djuve har Blueridge Sun til start i kval. til Norsk Hoppekriterium. Han er oppdretter og eier.

Eirik Djuve eier også Always A Star.

 

Oddvar Eide fra Tananger eier Bongo som skal ut i kval. til Norsk Travderby.

 

Det er flere oppdrettere fra Rogaland som har hester i kvalifiseringene. Utenom de som allerede er nevnt er det Coktail Mack, oppdrettet av John Olav Jensen fra Hommersåk. Vestpol Kongen er oppdrettet av Leif Inge og Åse Marie Lura. Alma Prins er oppdrettet av Jæren Hingst AS og Arild Knutsen. Sven Møller og Ments Tore Møller har oppdrettet Møller Tor. Tangen Trygg er oppdrettet av Tor Birger Krageboen, og Nordsjø Odin av Rune Erga og Johannes Wiig. Henning Skeie fra Varhaug har oppdrettet Skeie Stjerna. Catherine’s Chic er oppdrettet av Svein Ove Fløisvik.

Per Rune Pollestad og Ordin Larsen har også oppdrettet to som er med, Stoletheshow og Gogo Hall. Gogo Hall eies også av Walter Larsen.

Thaihester er oppdretter på Thai Explosive og Thai Highway. Handsome Hank er oppdrettet av Geir Stangeland. Outstanding O. er oppdrettet av Stall Odds v/Sigve Lea.