Nok en løpsdag med flotte løp på Forus Travbane

02.12.2013

Tirsdag 3. desember er det igjen duket for et flott løpsprogram på en tirsdag på Forus. På menyen finnes finale i Forusbanens 3-årsserie for kaldblodshester, og finale i Sparebank 1 SR-Bank Cup.

På startstreken i Forusbanens 3-årsfinale stiller Tjomsland med tre starthester. Tangen Didrik som sjefen selv kusker blir favoritt foran Tangen Bris som som Kolle setter seg opp bak. Lesja Kongen kusker Vidar Tjomsland og også denne blir betrodd i spillet. Forushesten Nyland er også blant favorittene etter de flotte prestasjoenene tidligere i år. Det blir et spennende oppgjør, og løpet er åpent på forhånd.

Finalen i Sparebank 1 SR-Bank Cup er også et åpent løp med gode hester på startstreken. Favoritt blir Sejr Gammelsbæk som trenes av Frode Hamre og kuskes av Geir Mikkelsen. Ruth Reerstrup slo imidlertid Sejr Gammelsbæk i kvalifiseringen og blir en tøff utfordrer. På strek finnes Pompano Dream, Open Straight og Li Li Fly som kan bli vanskelige å runde om de holder tempoet oppe. Seaman gjorde et fint løp fra vanskelig spor i kvalifiseringen, Above Gold og Independent O. kan også være med i seierskampen fra tillegg. Independent O. liker seg godt på voltestart og løser normalt rakst fra et godt spor på volte.

Videre er det også et løp i DNTs Unghestserie på menyen. Catwalk Pride og Kjell Sele jakter årets femte seier i det femte forsøket. Hun har tjent 130.000 kr i sine fire starter. Pleasant Karma og Gin N'Tanic er også gode 3-åringer som starter fra tillegg. Fra strek blir Thai Armani fra stall Hamre favoritt. Stingray L.E.. Alphatron, From Beverlyhills, Restless Fortuna og Fast Girl kan også være med i seierskampen. Max Manus har også gjort fine løp.

Et løp i Rekruttserien skal også kjøres. Her blir Kafka D. med Lise Hjetland og Oline ÅStrup med Emil Henriksen favoritter. Let There Be Rock kuskes av Henning Nygård og har gjort fine løp i V75 den siste tiden. Hun er med og kjemper selv fra et vanskelig spor. Pigen Fra O'Malley og Thierry News er i fin form og kan hevde seg.

V65'en avsluttes med et åpent kaldblodsløp. Favoritten blir Horgen Vinna som ikke rakk frem sist og ble toer bak Lauvås Blid. Lauvås Blid starter også i dette løpet. Art Nattfari og Kolbergs Lillefot er også kapable hester som kn være med i kampen. Magnums Sebastian blir spennende i ny regi Tjomlsland fra spor 6 på tillegg.