Klasseløpshelgen står for tur

06.09.2012

Til helgen arrangeres Klasseløpshelgen på Bjerke. Da går finalene i Norsk Travkriterium og Norsk Travderby. Klasseløpsauksjonen blir også avhold med 148 varmblods og kaldblods åringer som skal under hammeren.

Rogaland er godt representert denne helgen, både i form av oppdrettere, trenere, kusker og eiere!

Storoppdretter Siv T. Bergslien har oppdrettet hele syv av hestene som er kvalifisert til Norsk Travkriterium og Norsk Travderby Seks av dem vant sine kvalifiseringer!. Til Norsk Travderby hoppeavdeling ble Thai Mahal og Thai Merlot kvalifisert. Til Norsk Travkriterium  hoppeavdeling ble Thai Chaiyo, Thai Holiday og Thai Passion kvalifisert. Thai Holiday er folkehesten til Sørlandets Travpark. Den ligger godt an til å vinne konkurransen mellom alle folkehestene med sine 96 poeng. Bergens folkehest ligger på andreplass med 90 poeng. De siste som ble kvalifisert var Thai Investment og Thai Broadway. De ble kvalifisert til Norsk Travkriterium.

Hesteeier Odland Holding ved Aksel og Synnøve Odland fra Varhaug er også godt representert i finalene. De eier Thai Mahal som skal ut i Norsk Travderby hoppeavdeling. Videre har de Sheismydream S.S. som er kvalifisert til Norsk Travkriterium hoppeavdeling og Flying Photo i Norsk Travkriterium.

Travtrener Kjetil Djøseland går mot sin mest spennende helg noen sinne. Han har kvalifisert to flotte kaldblodshingster til Norsk Travkriterium. Favoritten Norheim Svenn kjører han selv. Han vant sin kvalifisering på enkleste vis. Stallkameraten Kleppe Slauren ble nummer 3 i samme kvalifisering. Kleppe Slauren ble kjørt av Rune Wiig i kvalifiseringen, som ogdå kjører i finalen på søndag. Kleppe Slauren er også oppdrettet i Rogaland av Stall Blakk ved Sigmund Øksnevad, og eid av Stall Slauragjengen ved Terje Lea fra Klepp. Det er 500.000 kr til vinneren i Norsk Travkriterium.

Oppdretter og hesteeier Martin Hove har også en fin sjanse i helgen. Grude Jenta som han selv har oppdrettet og selv eier er favoritt i Norsk Travderby hoppeavdeling. Hun vant også Svensk Travderby 5. august. Grude Jenta har tatt ti seirer på 11 løp som 3- og 4-åring. Nå jakter hun ellevte, og viktigste seier i karrieren.

Bernt Øksnevads hester regnes som sterke hester som tåler og gjøre grovjobben selv. Og de er alltid i toppen der de største premiene deles ut. På søndag skal Øksnevad ut med Tomdin Ø.K. i Norsk Travderby. Tomdin Ø.K. er eid og oppdrettet av Stall Davenskø, og trenes og kuskes av Bernt Øksnevad selv.

Og det er flere Rogalandshester med i Norsk Travderby for kaldblodshester. Tyri Gubben vant sin kvalifisering og står nå i spor 3 i finalen. Han er eid og oppdrettet av Lars J. Lunde og Trond Haugan fra Austre Åmøy i Rogaland. Vestpol Dennis er oppdrettet av Leif Inge og Åse Marie Lura, og er eid av Stian Thorbjørnsen og Geir M. Thorkelsen. Røster er oppdrettet av Ingve Dubland, eid av Stall Røster ved Kjetil Tønnesen, trent av Åsbjørn Tengsareid/Kåre Refsland og kusket av Åsbjørn Tengsareid. Vertigo Prins er eid av Kjell Sunde og Roy Espedal, og trenes av Kjell Sunde.

I Norsk Travderby hoppeavdeling har Geir Mikkelsen kvalifisert Amante Carissima. Hun har tatt seks seirer på ni forsøk i år, og skal regnes med sjanse i finalen. Amante Carissima er oppdrettet av Jarle Eriksen fra Tjelta, og eies av  Tonje I. Hansen og Norunn Johnsen fra Sandnes. Viva La Diva er også kvalifisert, og hun er oppdrettet av Harald Sirevaag fra Sandnes.

Stall Lea Avlssenter har to hester med i finalene på søndag. Den første er Justandover L. som er kvalifisert til finalen i Norsk Travkriterium. Den andre er Illuminato Winner L. i Norsk Travderby.

I Norsk Travderby finner vi også Chief Photo. Chief Photo er oppdrettet av Stall Klg ved Jim B. Kartevoll som også trener hesten. Chief Photo eies av Kartevoll sammen med Stein Grødem. Kristine Kvasnes kusker 4 åringen i storløpet.  Umbriel er den siste hesten vi nevner. Han er også kvalifisert til Norsk Travderby og eies av Jan Moen fra Sand i Rogaland.