Stavangerløpet 2012

25.05.2012
Artikkelbilde
Viking Frecel og Vidar Hop (foto: Arnfinn Roaldsøy)

Viking Frecel tar turen til Forus på tirsdag for å hente hjem førstepremien på kr. 100.000,- i Stavangerløpet 2012.

 

Det var kun seks andre hester som våget å møte Viking Frecel i Stavangerløpet. Viking Frecel blir stor favoritt, og den tøffeste konkurrenten er J.T.'s Crown.

Viking Frecel er oppdrettet av Stall To Kjekke Runer Og En Helge v/Rune Sortvik. Han er eid av Stall Viking Frecel v/ Knut Gunnholt, trent av Jan Kristian Waaler og kuskes av Vidar Hop. Viking Frecel er den beste i årgangen. Han vant Norsk Travkriterium og møtte verdenseliten i OGP på Bjerke for to uker siden. Han møter langt enklere motstand denne gang, og skal enkelt kunne passere målstreken først i Stavangerløpet 2012.

K.L.M. Thunderadam er strøket

J.T.'s Crown er oppdrettet av Jon Terje Johnsen, eid av Team Crown Rauma v/Arne Frantzen, trenes av Geir Kihle og kuskes av Tom Erik Solberg. J.T's Crown ble toer bak Viking Frecel i Norsk Travkriterium. Han tok fire seirer på åtte starter i fjor og tjente 437 000 kr i sin 3-årssesong. Han har startet tre ganger i år og tjent 34 000 kr for 4-åring.

De øvrige fire hestene er alle eid og oppdrettet i Rogaland.

Independent O. er oppdrettet av Stall Odds ved Odd Sigve Lea og eid og trent av familien Solberg. Pål Buer er Independent O.s faste makker. Independent O. har gått fire løp i sin karriere, og har vært på trippelen i alle fire løpene. Sin første seier tok han i sin siste start, og vant da enkelt på km.tiden 1.17,2am. Han har sett fin ut i hurtigarbeid siden sin siste start, og denne lille hesten med et hjerte av gull vil gjøre sitt beste for å gi favorittene en kamp om de beste premiene. 

Chief Photo er oppdrettet av Stall Klg ved Jim B. Kartevoll som også er eier. Åsbjørn Tengsareid trener og kjører. Chief Photo hadde en flott 3-årssesong, og tjente 242 500 kr på 18 starter. Han tok fire seirer og den største på Klosterskogen 26.november i Klosterskogens 3-års elite med 100.000 kr i førstepremie.

Thai Torres er oppdrettet av Siv Teigen Bergslien, og eid av Jarle og Rune Skjæveland. Rune Wiig trener og kjører. Thai Torres tok tre seirer i fjor på syv starter. Den største seieren var på Bergen Travpark i DNTs Unghestserie med 50.000 kr i førstepremie. Det var 18.august og vinnertiden ble 17.3m.

Helmax Benny er oppdrettet av Trond Gudmestad og eid av Mariann Erga. Tom Erga trener og kjører. Helmax Benny har til goe å vinne løp, men henter fine premier hele tiden. Han har vært på trippelen i tre av sine åtte starter i år.