Alan Jackson til Norge sommeren 2011!

20.12.2010
Artikkelbilde

Nå er det klart! Ryktene har en stund versert om at Alan Jackson har ønsket å komme tilbake til Norge igjen. Forrige sommers store suksess med utsolgte konserter overgikk alle forventninger, som sammen med den fantastiske mottakelsen fra country fans gjorde sitt til at Alan Jackson gjerne ville komme tilbake til Norge enda en gang.

 

Alan Jackson holder konsert på Forus Travbane lørdag 13.august 2011!

 

 

FOR ALLE SOM ELSKER COUNTRY

Det blir to konserter i Norge neste sommer, én som dekker Vestlandet og én Østlandet. Først ut er Stevneplassen i Skien som går av stabelen fredag 12. august og med Forus Travbane i Stavanger lørdag 13. august. ”Special Guests” vil åpne konsertene for Alan Jackson, hvor det allerede er klart at Hellbillis åpner det hele i Stavanger. Øvrige artister vil offentliggjøres senere. Billettsalget starter allerede mandag 20. desember på Billettservice.  

 

50 MILLJONERSOLGTE ALBUM

Alan Jackson har under drøyt 20 år blitt en legendarisk låtskriver og sanger. Med over 50 millioner solgte album bak seg og hele 34 låter på Nr. 1 singellisten i USA, har Alan Jackson blitt en av de mest fremgangsrike og respekterte artistene innenfor amerikansk country. Han har fått til sammen 16 Country Awards i USA og fikk senest den 6. desember ytterligere en Grammy under American Hits Award 2010; ”Greatest Hits Award”

 

"34 NUMBER ONES"

Nylig ble dobbeltalbumet ”34 Number Ones” lansert som et resultat av en lang og produktiv karriere for Alan Jackson. Alle låtene er hits som har ligget som Nr. 1 og viser at Alan Jackson lager musikk for et bredt publikum over flere generasjoner med sin moderne syn på klassisk country.

 

UTSOLGTE KONSERTER I AUSTRALIA

Alan Jackson turnerer ikke like intensiv nå for tide som for tidligere år. Han besluttet allikevel etter mange års etterspørsel og gjøre sin første historiske turne til Australia, nå i mars 2011. Interessen for Alan Jackson er stor i Australia, og etterspørselen til billettene til de fire konsertene i Melbourne, Sydney og Brisbane ble solgt ut på en time når de ble sluppet løs. Nå skal flere konserter gjøres.

 

SLITSOMT Å TURNERE

Alan Jackson sier at han ikke kommer til å henge opp sin Stetson-hatt på hylle, med det første.

- Jeg har alltid sagt at om man har låter som spilles på radioen, så kan man turnere. Jeg liker fortsatt å skape musikk og spille inn skiver. Om noe liker det jeg gjør kommer jeg til å fortsette, sier han.

Det er slitsomt å turnere og være borte så mye.

- Jeg syntes at så lenge man kan balansere det riktig, ikke slite seg helt ut og ikke bli syk, så vil jeg fortsette. Når våre barn blir voksne kan hustruen reise med meg, således får vi kanskje lyst til å gjøre mer ute. Så lenge jeg fortsatt kan selge billetter og plater og låtene spilles på radioen, så finnes det ingen mening å slutte. Så lenge mine fans fortsetter å like countrymusikken som jeg gjør så skal nok jeg fortsette, sier han.

 

ALANJACKSON PÅNRK2

Årets store countrygalla fra Nashville – CMA Awards som ble spilt inn i november – sendes på NRK2 torsdag 30. desember. I showet kan man bl.a. se Alan Jackson sammen med Zac Brown Band framføre den nye låten ”As She’s Walking Away” som har blitt en ny stor hit i USA, og som så ofte blir spilt på radiokanalene.

 

Mange kjente countryartister deltar i programmet, som George Strait, Kenny Chesney, Taylor Swift, Keith Urban og debutanten i denne sammenheng, skuespilleren Gwyneth Paltrow i duett med Vince Gill. Carrie Underwood og Brad Paisley er verter for pris-showet som blir en høytidsstund for alle som liker countrymusikk.

 

 

Turnédatoer 2011:

Onsdag 10. august - ESKILSTUNA, Vilsta (Sverige)

Fredag 12. august - SKIEN, Stevneplassen

Lørdag 13. august - STAVANGER, Forus Travbane

 

Billetter:

Billettservice.no

 

Pressekontakt Norge:

Torgeir Oskasin, Telefon +47 928 30 330

E-post to@nesp.no

 

 

www.alanjackson.no