Strålende prestasjoner

06.04.2010
Artikkelbilde
Vestpol Faxen og Øystein Tjomsland (foto:Arnfinn Roaldsøy)

Talentfulle 3-årige Moe Svarten tok en enkel seier på 1.30,6. Thai Tanium leder fra start til mål i Forusbanens Vårserie der vinnertiden endte på 1.12,5.

 

 Den talentfulle 3-åringen, som er trent opp av Kjell Håkonsen og nå står hos Rune Wiig, tar sin tredje overlegne seier i sitt tredje løp. 3 åringen som har samme mor som Moe Odin og Åsajerven som far, jogget lett unna i tet. Konkurrentene som alle var av en eldre årgang var aldri i nærheten av å gi den store favoritten en kamp. Vinnertiden ble 1.30,6. Vi gleder oss til å se mer av denne fantastiske 3 åringen, eid av Johannes Vold fra Kvernaland. Oppdretter er selvsagt Tor-Martin Moe.

 

Tjomslands tre gode

Også Tjomsland viser frem flere av sine topphester. Thai Tanuim gjorde narr av sine konkurrenter da han ledet fra start til mål i Forusbanens Vårserie. Vinnertiden ble fantastiske 12.5 som vitner om meget fine forhold på Forus denne kvelden tross en frisk bris. Finalen i Forusbanens Vårserie kjøres 4.mai og med 50.000 kr i førstepremie. Det kan se ut som om Thai Tanuim kan bli en av favorittene i denne finalen.

Hagen ser ut til å ha funnet vinnerformen til Quillity’s Desperado. Han tok en flott seier i V75 på Sørlandet nest sist, og var strålende i kveldens løp. Begge de to favorittene galopperte i kampens hete i løpet begynnelse, så da var det bare for tredjevalget, etter perfekt styring fra Kaptein Sabeltann fra Sørlandet, å holde stilen til over mål. Vinnertiden ble 1.16,8. Lady D’Aunou avsluttet fint til andre, mens den store favoritten Made By Lendalund måtte nøye seg med tredjeplass.

Vestpol Faxen vant i sin siste start på Sørlandet sist. Det var første starten etter oppholden i Frankrike og de to startene på Vincennes. Vestpol Faxen ser ikke ut til å merke noe fra den lange turen til Frankrike, og tok sin andre strake seier på Forus i kveld. Henrik så lenge ut til å ville gi favoritten en kamp men galopperte på oppløpet. Henrik hold imidlertid fint inn til en andreplass bak Vestpol Faxen. Vinnertiden ble 1.26,3.

 

Erga Svarten med tre strake

Erga Svarten ble kåret til månedens hest for mars av Rogaland Hesteeierlag. Han tok også som spillefavoritt sin tredje strake seier i kveld. Vinnertiden ble 1.27,4 og det ble en enkel seier for Erga Svarten som endelig ser ut til å ha lagt galoppskoene på hyllen.