Norges beste i Kjell Håkonsens Æresløp

30.09.2009
Artikkelbilde
Maid For Tag og Olav Mikkelborg (foto: Arnfinn Roaldsøy)

Fine felt er samlet på Forus på lørdag. En av de mest interessante er Maid For Tag som gjør sin første start etter oppholdet i USA.

 

Norges beste hester er samlet til dyst i Kjell Håkonsens Æresløp. Maid For Tag gjør sin første start i Norge etter oppholdet i USA. Hun står fint til i spor en og blir løpets klare favoritt. Megaman Neo, Tinita Love, I’m Simonis Molar og Cromwell er alle samlet på Forus på lørdag og vil gi favoritten Taggi en real kamp mot mål og premien på 100.000 kr.

 

Otterens 4-årsløp

Otterens 4-årsløp ble også et meget fint felt med femten hester på startstreken. Det er et åpent løp med mange vinnerkandidater. Røyns Skatt, Vieri, Tombo Ø.K., Homme Prinsen og Smed Balder blir løpets favoritter. Kriteriet vinneren Ridder Prinsen er eneste startende fra 60 meter tillegg, og gjør sin første start på hjemmebanen på nesten ti måneder. Han har de siste månedene blitt trent av Kjell Teigen.

 

Forusbanens Ungdomsløp

En ungdomskusk, fortrinnsvis den beste, fra hver bane er blitt invitert til å delta i Forusbanens Ungdomsløp denne lørdagen. Tine Omdal vant dette løpet i fjor med åttendevalget Pretty Fly. Pretty Fly tok da sin eneste seier i 2008. Et fint felt er samlet dette året med U.S. Funds og Truls Glittum som løpets favoritter. Cosmo Ferrari gjorde fin figur i sin siste start og står fint til i spor en med Line Fjeldvik i sulkyen. De kuskene som ankommer banen på fredag får også være med på et interessant foredrag med André Løkken om leddlidelser hos hest, som jo er et ofte forekommende problem blant sportshester.

 

Hytorc -løpet

Rex Palema blir favoritt i dagens fjerde løp, V75-1. Rex Palema har vert imponerende god i sine siste starter og blir favoritt selv fra bakspor. Cull De Sac, Egon Sensation og Qrrax blir de hardeste utfordrerne. Axis Di Vegas kan også bli farlig og kan lede lenge fra en bra utgangsposisjon.

 

Vestlandsløpet

Vestlandsløpet er også et åpent løp med Vestpol Faxen som favoritt. Kjeltringen og Timain Best står fint til på 20 meter tillegg. Gil Borken, Spyden og Sando Blesen kan også komme til å gi favoritten Vestpol Faxen en kamp.   

 

Johs Lunde Gruppen – løpet

Global King tok en enkel seier på Sørlandet sist og blir favoritt i Johs Lunde Gruppens løp. Strong Little Viking galopperte som vinner i oppløpskamp mot Grand Du Ling på Forus sist. Muffin D.K. gjør stadig fine løp og har tatt fem seirer på elleve starter i år. Varenne S. og Why Not A Winner kan også være med i kampen i et åpent løp med mange gode hester på startstreken.

 

T. Stangeland Maskins Hoppeløp

Delice D. har imponert med syv seirer på ni starter. Grunnlaget vokste rakst da hun tok sin første V75 seier på Bergen sist og tjente 100.000 kr. Hun møter klart bedre hester denne gang, men blir allikevel løpets favoritt. Almost Heaven og Faithfully Yours blir de verste utfordrerne fra strek. 

 

Foredrag med André Løkken om leddlidelser

Veterinær André Løkken holder foredrag om leddlidelser hos hest fredag 2.oktober kl. 18.30. Fordraget holdes på Rex’en Restaurant og er åpent for alle. Det koster kr. 100,- å delta og er gratis for medlemmer av Forusbanens Ungdomsforening.