25.08.2022
Artikkelbilde
The Pirate og Dag-Sveinung Dalen (foto: Arnfinn Roaldsøy)

Rogaland gjorde nærmest rent bord i kvalifiseringene til Norsk Travderby på Bjerke i går.

Først ut var The Pirate, som gjorde et imponerende løp og tok en noe overraskende seier i sin kvalifisering. Raskeste vinnertid ble det også på 1.14,4 over 2600m. The Pirate er oppdrettet av Jarle Vatne, og eies av Stall Caribbean v/Jarle Vatne. Trener er Carina B. Helgesen. I samme løpet skaffet også Calhoun seg en finalebillett, han ble nr tre på tiden 14,7. Calhoun er oppdrettet av Tom Erik Vestrheim.

I neste kvalifisering var det en ny rogalandsoppdrettet hest først i mål, Alegrito. Han er oppdrettet av Gry Elise Opsal fra Sandnes. I dette løpet kvalifiserte også Thai Greenwich seg som nummer tre, han er oppdrettet av Thaihester Egersund.

I den tredje, og siste kvalifiseringen var det Code Young som stakk av med seieren. Code Young har gått i bakkene på Sviland fra han var 3 år hos Katrine Strand, og nå stått hos Frode Hamre siden juni. Code Young eies av Anstein Ove Strand og Jeane Strand. Vinnertiden i kvalifiseringen var 1.14,6.

Finalen kjøres på Bjerke søndag 11. september, med 1.00.000 kr til vinneren.

Kval. Til Norsk Hoppederby

Thai Brooklyn vant andre kvalifisering til Norsk Hoppederby. Hun er oppdrettet av Thaihester Egersund. Vinnertiden ble 14,2. Quality Diva ble nummer tre i samme kvalifisering, hun er oppdrettet og eid av Tor Magne Kvia.

I den siste av fire kvalifiseringer til Norsk Hoppederby ble I’ll Follow The Sun nummer tre, og dermed kvalifisert til finale lørdag 10. september. I’ll Follow The Sun er eid og oppdrettet av Eirik Djuve.

Finalen kjøres på Bjerke lørdag 10. september, med 1.000.000 kr til vinneren.