Pål Buer med seier nummer 600!

13.02.2021
Artikkelbilde
Pål Buer og Rainman O. med oppasser Jasmin Ahlf (foto: Ida Sjursen)

Pål Buer kusket storfavoritten Rainman O. inn til lett seier i dagens andre løp. Dette var Buers seier nummer 600 i karrieren! Tre seirer ble fasiten for Pål Buer denne dagen med en ekstra V75 kjøring på hjemmebanen.

Pål Buer startet sin kuskekarriere 1989, da 18 år gammel. Det ble med ett løp pr. år de tre første årene. Den første seieren tok Buer i 1998, med Emil Strømline. Pål Buer hadde flere år som stallmann for Øyvind Hegdal, og de to var et godt team! I starten av 2001 tok Buer turen over Atlantern til USA og ble der i ni år. Når han kom tilbake til hjemlandet prøvde Buer seg først i en «vanlig» jobb offshore, men han savnet nok hverdagen bak hesterumpa mer enn han ville innrømme. Etter hvert ble han trener på fulltid, og har hatt stall på Forus Travbane siden. Han har satset stort og har til tider hatt mange hester i trening og flere fulltidsansatte, men e nå nede i det han kaller et mellomår og har pr. dags dato 12 hester på treningslisten sin. På treningslisten finner vi flere spennende hester for 2021 sesongen. Fire flotte 3-åringer og fire 4-åringer som alle hadde fine 3-årsssesonger! Hans 4-åringer; Jon Snow, Lesotho Promise, Maksi King og Rainman O. startet til sammen 27 løp i fjor – og tok 17 seirer. Buer er positiv til fremtiden – og satser videre fremover!

I 2020 ble det kjørt inn i overkant av kr.1.100.000 på hans stallhester, med 36 serier og 65 ganger på trippelen på totalt 119 starter.

Sine 600 seirer har Buer stort sett hentet de siste 10 årene, og et snitt på 60 seirer i året er ikke verst!

Rainman O. tok i dag sin sjette seier på seks starter. Rainman O. eies av Rayner Pedersen, trenes av Pål Buer og er oppdrettet av Sigve Lea.

Pål Buer kusket Moe Tjalve inn til seier i dagens 8.løp. Moe Tjalve fikk et fint løp i ryggen på den store favoritten og på oppløpet var han så pigg at Buer kunne dra lett i høyretømmen og Moe Tjalve spurtet forbi til enkel seier! Moe Tjalve eies av Morten Langli, trenes av Pål Buer og er oppdrettet av Tor-Martin Moe.

Den tredje seieren til Buer kom i kveldens siste løp. Fighteren Double Trouble E.P., med alle kvalitetene en hest bør ha, tok en ny flott seier. Det var rett til tet fra spor 1, og siden var han ikke truet! Minst i grunnlag betyr ikke noe – form og et skikkelig løpshode teller mest! Dermed ble det ny stolpe i raden for Double Trouble E.P. som tok 11 seirer i fjor. To V75 seirer har det blitt til nå i 2021. Eier og trener er John Inge Naustvik.