Championat 2021

30.12.2021

Nå er travåret 2021 over, og championatene på Forus Travbane klare.

Pål Buer tok igjen en overlegen seier i kampen om Trenerchampionatet på Forus. Det var lenge jevnt, men han stakk fra resten på oppløpet. Når målstreken nærmet seg tok igjen Tom Erga innpå, men Buer var en hestelengde foran i mål. Buer tok 37 seirer foran Erga med 34 seirer.

Tord R. Salte tok sitt første Championat. Dette var hans siste år som stallmann på Forus før han setter nesen ut mot verden. Salte planlegger å bli travtrener, og skal nå ut for å skaffe seg bredere erfaring. Ferden hans går videre til Sørlandet og Tjomsland. Han har nå jobbet for Djøseland på Klepp i flere år. Salte knep seieren foran fjorårets Stallmannschampion Bjørn Steine. Salte endte på fem seirer, og Steine på fire seirer.

Amatørchampionatet var det også kamp om til siste slutt. Atle Erga knep seieren foran Jørn Bjaanes som nok en gang måtte se seg slått med minst mulig margin. Begge to kjører mye løp på Forus. Erga tok åtte seirer, og Bjaanes syv seirer (men flere andreplasser). Stall Erga har hatt en eventyrlig sesong i år, og nå kan også Atle Erga skilte med amatørchampion tittel for 2021.

Montechampion var tidlig klar. Helene Kolle har tatt tre seirer på Forus, øvrige har tatt en seier hver. Helene Kolle var en av to som klarte to seirer på Forus i 2020, men måtte se seg slått av Martine Finsand med flere tredjeplasser da.

Vi gratulerer!