Pressemelding fra Forus Travbane 8. juni 2020

09.06.2020

Ettersom mediene tar tak i «alkometer» saken på Forus lørdag 6. juni, finner jeg det nødvendig å påta meg ansvaret for den ubehagelige situasjonen travkusk Åsbjørn Tengsereid og de to funksjonærene våre ble satt i, i forbindelse med alkotesten lørdag 6. juni på Forus Travbane.

Hele saken bunner i vår iver etter å tilfredsstille helsemyndighetenes krav, for å forebygge Coronasmitte. De to funksjonærene som var satt til å utføre alkotestene var instruert til å tørke over alkometeret med desinfiserendemiddel mellom hver test, nettopp for å forebygge Covid-19 smitte. Når våre funksjonærer får utdelt spritbasert desinfiserendemiddel, sier det seg selv de aktive hadde oddsen mot seg i «promillekontrollen».

Fra en arbeidsgivers perspektiv ønsker jeg beklage den ubehagelige situasjonen de pliktoppfyllende ansatte ble satt i. De utførte kun arbeidsoppgaven sin, fant feilen og løste oppgaven på en fortreffelig måte uten dramatikk.

Fra et arrangørperspektiv ønsker jeg gi min uforbeholdne unnskyldning overfor Åsbjørn Tengsereid, en av de mest seriøse travkuskene i Norge, den ubehagelige situasjonen han ble satt i pga min manglende vurderingsevne i denne saken.

Lærdommen vi tar med oss fra denne hendelsen er følgende

  • Ikke rengjør alkometer med desinfiserende sprit! 😊

Hele hendelsen er mitt ansvar og jeg får trolig ikke Nobelsprisen i kjemi, men får heller ta på meg både klovnehatt, -nese og -drakt på neste V75 kjøring på Forus lørdag 15. august og besøker hesteringen.

Jeg håper alle parter aksepterer min unnskyldning, kan legge saken bak oss og se tilbake på det som en god historie i framtiden.

Ønsker alle velkommen tilbake til Forus og en ting er i hvert fall sikkert, desinfiserende sprit skal ikke i nærheten av alkometeret på Forus i framtiden!

Med vennlig hilsen

 

Bjørn Bagstevold

Daglig leder

Forus Travbane