Hvem er raskest i landet her?

22.01.2020
Artikkelbilde
Conquestador B.R. og Geir Gudmestad (Foto: Arnfinn Roaldsøy)

Joda, Conquestador B.R., som til vanlig kalles "Per", gjorde et sterkt løp i går. 10 åringen tok teten fra spor 4 i et felt av 5 hester. Han åpnet 10,7 første 500m, og 11,5 første 1000m, og spant fra resten av feltet i siste sving. Vinnertiden ble raske 12,1 som pr. dags dato er raskest i landet! 


Conquestador B.R. startet 26 ganger i fjor, han var en god bidragsyter i løpene! På sine 26 starter ble det fire førsteplasser og totalt 16 ganger på trippelen. I innkjørte kroner landet han på 171.000,- i 2019. 2020 har han åpnet på beste måte og står med to strake seirer. Trener og kusk Geir Gudmestad har uttalt at han kunne ha startet flere ganger i 2019 om det bare hadde vært flere løp. Han har vunnet både fra tillegg og strek. Conquestador B.R. er i storform for tiden, det viser han hjemme i trening hvor en ikke skulle tro at han er en 10 år gammel erfaren hest, og i løpsbanen - full av energi! Conquestador B.R. eies av Tore Larsen fra Haugesund, og oppasser er Siri Landmark.

Jørn Bjaanes, amatørchampion 2019, loset to vinnere først over målstreken i går. Begge med den enkleste oppskriften - tet fra start til mål. Verdals Torden var tilbake som vinner, på 19 starter i fjor tok han 10 seirer. På slutten av 2019 ble det ingen seirer på Verdals Torden, men 2020 åpnet han med en flott seier, i tet fra start til mål og vinnertiden ble 1.27,2.
Verdals Torden eies og trenes av Ove Bærheim, og er oppdrettet av Knut Bærheim. 
I løpet etter var det Johan Auestad's Biffmann Ø.K. Bjaanes satte seg opp bak. Han hadde 20m forsprang på resten av løpet så et løp i tet ble det naturligvis. Også Biffmann Ø.K. var overlegen sine konkurrenter og tok en lett seier i kveldens 3.løp. Biffmann Ø.K. er oppdrettet av Stall Davenskø.

You Love og Tom Erga innfridde som favoritter i løp 1 i går. You Love fikk en fin start fra 40 meter tillegg, og i et langstrakt felt kom han enkelt frem over fikk overta teten etter 1000 kjørte meter. Seieren ble enkel og vinnertiden ble 1.17,2 over 2550m. You Love eies av Lars og Linn Tjøtta, trenes og kuskes av Tom Erga og er oppdrettet av Tor Espedal.

Jeanet Newport var stor favoritt i løp 4, et hoppeløp på tre distanser. Det eneste som var usikkert på forhånd var om hun ville klare starten uten galopp. Det viste seg og ikke være noe problem, hun fikk teten og tok en enkel seier på ny personlig rekord 1.17,2. Hun har tidligere vist å være vanskelig å løse i trav fra voltestart, men med litt trening og øvelse ble det mye lettere. Hun tok sin andre strake seier i 2020. Jeanet Newport eies av Ragnar J. Risholm og trenes og kuskes av Pål Buer.

Bjørn Steine har gjort østlending av seg etter en arbeidsperiode med stor suksess her på Forus. Han kommer heldigvis fortsatt hit for å kjøre løp. 
Steine kusket Axe Brogård i et løp som på forhånd var ganske åpent. Resultatet var tidlig avgjort, Axe Brogård tok enkelt teten fra spor 4 på 1600m og siden kunne Steine, som måtte kikke langt etter siden konkurrenter på oppløpet, kontrollere inn til enkel seier. Axe Brogård eies og av Heine Vigre og Siri U. Vigre, og trenes av Heine Vigre.

Himalaya fikset Ove Kenneth Karlsen tredje seier i år. Himalaya løste bra fra start sammen med sin kusk Thomas S. Karlsen. Hun fikk en halv runde utvendig leder, med press fra favoritten Torje på utsiden. Hun overtok teten etter 600 meter da Torje galopperte på utsiden. Siden var det enkelt, og hun vant utruet på km. tiden 1.29,5. Himalaya eies av Elli og Frank Ommundsen og er oppdrettet av Heidi Nessa.

Gårsdagens siste seier gikk til Calle Caviar i det 8. løpet. Calle Caviar fikk et fint løp av Øyvind Hegdal i rygg på Fantine Volcano. Hegdal angrep på oppløpet og avgjorde enkelt. Calle Caviar eies av Team Trooper, og er oppdrettet og trent av Geir Stangeland