Rogalandshester i Kriteriet og Derby

14.09.2015

Det var flere hester fra Rogaland som hadde kvalifiert seg til Norsk Travkriterium og Norsk Travderby som ble avholdt på Bjerke denne helgen. Noen var det større forventninger til, mens andre presterte overraskende bra! Det er kjekt at så mange hester fra Rogaland er med i finalene, bare det er en stor prestasjon i seg selv!

Ness Tjo Stjerna, eid av Suldal Hestesenter og trent av John Ragnvald Ness, ble nummer to i VG Hoppederby. Km. tiden ble 1.24,7, og hun fikk med seg 187.500 kr hjem til Sand. Ness Tjo Stjerna ble kusket av sin faste makker, Tom Erik Solberg.

Greyhound d'Estino, eid av Per Sivertsen og Bengt S. Hagen og trent og kusket av Pål Buer, ble nummer tre i Finn-Tack Norsk Travkriterium. Km. tiden ble 1.15,5 og han fikk med seg 225.000 kr tilbake til Forus.

Kleppe Fanden og Spydo Ø.K. ble henholdsvis nummer seks og syv i Finn-Tack Norsk Travkriterium, med km. tid 1.26,5 og 1.26,6.

Smedheim Solan var en av favorittene i VG Norsk Travderby. Han ble nummer fem på km. tiden 1.24,9. Han fikk 100.000 kr for jobben.

Netherlee's Dream og Supernova T.Y. ble nummer fire og fem i VG Hoppederby. Begge er oppdrettet og eid i Rogaland.

Det var fem Thai-hester til start i finalene. Best var Thai Goodwill som vant Finn-Tack Norsk Hoppekriterium smamen med Magnus Teien Gundersen. Thai Navigator ble nummer tre i VG Norsk Travderby. Thai-hestene er oppdrettet av Siv Teigen Bergslien fra Egersund.

Cathrine's Cavalli er oppdrettet av Silje Vatland og Per Inge Skretting. Han ble nummer fire i Norsk Travderby.

Vi gratulerer med flotte prestasjoner!