Drama da folkehesten Solør Svarten vant!

04.03.2015
Artikkelbilde

Alle hadde sett frem til en skikkelig fight mellom Solør Svarten og Kjempen tirsdag. Den duellen ble det ingenting av, men dramatikk ble det likevel!

(Av Henrik Glimo Hansen, Equus Informasjon og Media)

I en hel uke hadde vi sett frem til duellen: Solør Svarten skulle hente 20 meter på Øystein Tjomsland sitt stortalent Kjempen. Det trodde mange skulle bli vanskelig. 80 prosent av spillet lå på de to hestene!

Solør Svarten fikk en pangstart fra sitt tillegg og var tidlig oppe hos Kjempen, som på sin side trøblet med travet innledningsvis. Det utnytter Geir Gudmestad og kjørte rett forbi i den første svingen, og åpnet på 1.29,6. Kjempen hadde ikke en kjempedag, slet med travet hele veien og galoppen kom som brev på posten i det hestene rettet ut mot oppløpet. I stedet var det 4-prosenteren Bacchus Ø.K. og Bernt Øksnevad som ga de kamp helt inn til streken, men kusken ville litt for mye og hesten slang seg med det over i galopp i mål!. Med det ble Solør Svarten ropt opp som vinner for fjerde start på rad – nå er det én igjen til stolpen i raden er et faktum, den kan meget vel komme når Solør Svarten har kick-off om en halvannen ukes tid!

Solør Svarten travet 1.27,8v/2060 meter, og hentet med det nye 18.000 kroner til sine eiere.

Slik artet seiersintervjuet med Geir Gudmestad seg;
– Jeg trodde vi skulle tape. Han fikk en tramp for en periode siden, og har slitt med en framfot. Jeg følte jeg kjørte det jeg kunne på slutten, men jeg klarte ikke kjøre fortere.
- Hvordan har trampet påvirket formen?
– Nei, det vet jeg ikke. Han måtte stå over litt. Syns han virket fin, men jeg kjente at det er godt at det er en halvannen uke til neste start.
- Løpet ellers. Hvilken taktikk hadde du lagt opp på forhånd?
– Hadde tenkt jeg skulle kjøre litt i fra start, for han er veldig rask ut og jeg har sett at den til Tjomsland kan kakle litt på startsiden. Hvis ikke det gikk følte jeg at det kom til å være plass bak.
- Sånn løpet ble, med tet i første sving, følte du at løpet var avgjort i første sving?
Nei, i grunn ikke. Det er den beste posisjonen, men jeg synes den til Bernt var rapp og det var litt krise inn på oppløpet.
- Var du sikker på at du kom til å ri stormen av?
– Nei, jeg var ikke det. Kan hende den til Bernt hadde vunnet om den ikke hadde galoppert. Det vet jeg ikke.
- Nå er det en halvannen uke til start. Da er det og kick-off, hva forventer du deg av det?
– Det blir spennende. Håper så mange eiere som mulig møter opp, så det blir kjekt. Han skal starte den dagen og da skal vi ha han topp preppet.
- Det har vært et eventyr så langt, hvor skal dette ende?
– Nei, det vet jeg ikke. Jeg har alltid følt at han har mye fint i seg på alle måter, jeg tror han kan bli veldig god