Ingen auskon i juni

07.05.2015
Artikkelbilde

Først av alt en stor takk til dere som svarte på vår henvendelse om en mulig auksjon på Forus allerede 20. juni i år. Det var ca 25 åringsoppdrettere som sa at de var interessert i å delta på årets auksjon.

Styret i Forus Trav as har hatt en gjennomgående diskusjon rundt saken og den reelle muligheten til å kunne klare og gjennomføre en auksjon på en god måte og som ikke minst var til fordel både praktisk og økonomisk for våre oppdrettere.

Styret har konkludert med at det er det IKKE.

De viktigste årsakene til dette er følgende:

- Det er for kort tid til auksjonsdatoen både teknisk og ikke minst til å få gjort åringene klare. Dette ble også påpekt av flere.

- Løpene 20. juni er de første som inngår i årets sommertrav og det betyr at første løp starter kl. 17.00 og siste løp er i mål ca. kl. 20.30.  Det igjen betyr at auksjonen ikke kunne hatt første utrop før tidligst 21.30.

- Vi har ikke løp på søndag og mange potensielle kjøpere ville nok reist hjem.

- Støtten fra DNT har vært noe begrenset i og med at auksjonen skulle være en del av klasseløpsauksjonen. Det tok flere måneder bare å få ut adressene.

- Vi måtte hatt ca. 40 åringer påmeldt for å kunne gjennomføre auksjon på en forsvarlig måte.

 Vi må bare beklage at dere som er oppdrettere nå må belage dere på en tur til Oslo for å få solgt åringene deres på auksjon. 

Vi tør å håpe på klarere lovnader og samarbeid med DNT i 2016 og vil allerede nå sette i gang med undersøkelser og planlegging av dette. Vi vil blant annet ta inn i planleggingen av terminlisten for 2016 at vi må ha kjøring både lørdag og søndag denne helgen hvis det skal avholdes auksjon.