Løpsarkivet på plass

21.06.2010

Endelig er dagen her! I dag lanserer Norsk Rikstoto en tjeneste vi håper mange av våre kunder vil få stor glede av. Løpsarkivet på nett, som gir deg muligheten til å se løpene i reprise når du selv ønsker deg, er på plass.

 

Dette blir en helt ny løsning for å se løpene live og i reprise. Noe blir også gratis og vi serverer nå våre sendinger på nett i HD-kvalitet.

- Det er viktig å påpeke at dette er en "betaversjon", altså en foreløpig versjon, understreker nettspillsjef Morten Tønnessen.

- Fordi det er så store datamengder som skal ut, kan det skje uforutsette ting i bredbåndsnettet. Derfor vil også den gamle versjonen av "RD på nett" være tilgjengelig i en overgangsperiode, som en sikkerhet for kundene våre.

 

Tre tjenester

Det er nå tre begreper kundene får å forholde seg til; RD Live, RD Løpsarkiv og RD Siste uke.

- Ønsker du å se løpene live, kan du abonnere på Rikstoto Direkte på nett for 199 kroner per måned. Denne tjenesten har vi forbedret gjennom å øke kvaliteten på bildet til HD, sier Tønnessen.

Nå trenger du ikke lenger å velge hastighet på videostrømmen du ønsker å se løpene i. Dette fikser systemet selv og velger automatisk den videostrømmen som er optimal for deg og den båndbredden som er tilgjengelig mot din PC.

 

Løpsarkiv

Er du abonnent på RD Live får du tilgang til hele vårt løpsarkiv.

- Arkivet inneholder ved oppstart løpene tilbake til 1.januar 2010, men det vil mangle noen løp fra enkelt tidsrom helt til å begynne med. Etter hvert vil arkivet utvides til å inneholde alle norske løp 13 måneder tilbake i tid, forklarer nettspillsjefen.

Du finner de tidligere løpene i "Resultater", "Program" og i spillkvitteringen din på "MinSide".

- Ved oppstart er det ikke mulig å søke på hest, kusk eller navn for å finne et løp, men denne muligheten vil komme til høsten når vi videreutvikler arkivet, forteller Tønnessen.

 

Gratis

I tillegg til betalingstjenestene vil det også finnes et gratisalternativ for alle som ønsker å benytte seg av det.

- RD Siste uke er en  ny tjeneste som gir alle gratis tilgang til løpene fra siste uke, eller i praksis siste åtte dager. Rakk du ikke å følge kveldens sending kan du nå se løpene i reprise når du selv ønsker det samme kveld. Løpene legges ut i arkivet cirka 45 minutter etter målgang, forteller en stolt nettspillsjef, og før en fornøyd designansvarlig Siri Nordby tillegger.

- Det har vært morsomt å jobbe med noe som er så etterspurt, smiler hun.

Prosjektet har vokst frem på kort tid etter at riktig teknologi ble tilgjengelig. Etter seks uker med utvikling og to uker med test, kan våre kunder allerede før sommerens storløp tar til være godt forberedte.

 

Link til siden her