Tips til V5 og V75

09.12.2010
Artikkelbilde
Pinball Wizard og Årsbjørn Tengsareid. (foto: Arnfinn Roaldsøy)

Tips til V5 og V75 av Thomas Svensen.

V5-1:

10 Tiko Faksen gjorde en svett siste 1000m sist og denne toppstammede hesten etter Jærvsøfaks og Stjerne Tinka kommer til å bli meget bra på sikt. Unngår han galoppen er det stor sjanse for Tom Erga henter hjem 30.000. 9 Torpa Jan har vært meget bra i sine to løp og hesten virker til og ha bra hurtighet i kroppen. Kjemper om seieren. 7 A.B. Ruksen er en traver med bra kapasitet, men han binder seg ofte i løp og må innom galoppen. Uten galopp er Arthur Bø traveren aktuell i toppen. 4 Trø Loma har fin kapasitet, men litt usikker på viljen?

V5-2:

Et kvalitetsfelt med hester under 30.000 der 9 Seaman er en hest jeg virkelig liker, han går og venter på de andre til tider i løpene, men når Handeland gir han beskjed om og fly så flyr hesten og. Handeland har vært lyrisk i uttalelsene om "gromgutten" at dette er en beste hesten han har kjørt (Kjørt Golden Shogun). Favoritt selv fra bakspor.3 Prada Dirt skal etter rapportene være en traver av rett sort og Lindhardt tar turen med seiersambisjoner. Hesten skal være rask fra start og har møt de beste i årgangen de siste gangene! 12 Photo Fantasy imponerte meg sist da Westergaard bare satt og fin kjørte tilslutt og da gikk siste 500m styggfort. Denne gangen må det klaffe fra et dårlig spor. 6 Dacke Håleryd er en hest jeg liker meget bra, men han gjort det vanskelig for seg med å galoppere helt umotivert til tider. En feilfri Dacke Håleryd er aktuell for seier. 4 Nibley L.B er en sjelden Bergens gjest som kan vinne på andre baner enn sin hjemmebane for denne Creditt Winner sønnen er en flott traver som blir en nyttig hest for Stall Tvedt. Etter rapportene skal 1 Born To Compete være en flott traver som kretsen rundt hesten har ambisjoner med på sikt.

 

V75-1:

1 Pinball Wizard står perfekt til i følge meg, fordi jeg mener INGEN henter en lengde på Love You sønnen når han blir sluppet av gårde. Tengsareid har bevisst ikke kjørt en meter fra start med han tidligere, litt grunnet at han kan bli litt hissig. Slik formen har vært den siste tiden så er det ikke mange i landet som handler opp med Pinball Wizard. Han har i hele år blitt matchet over stayer distanse osv, men jeg er 110% sikker på at hesten er klart best på 1600m og 2040m. Kommer denne til start over 1600m neste sommer så går han en lav 11 tid. Banker selv om han møter 12 Sune Palema som gikk fint sist, men har fått en vanskelig oppgave når han trakk bakspor. 6 Having Said That er kommet tilbake til Christian Lindhardt og vant i billig lag første gang ut, nå sist var han ute i Svensk V75 der han var første uten penger med maksimal reise. Er rask ut, men tror neppe han overflyr favoritten. Er og en fordel for favoritten at Solberg kusker 2 Mccormick og ikke "kamikaze" Undem. Solberg er mer pålest og kommer til å gi hesten den optimale reise.

V75-2:

5 Cabana Boy er en fryktelig fin traver som går fra seier til seier selv om han kan virke slått hele løpet. Denne gangen er førstesporet på tilegg som jeg stiller meg spørsmål til, fordi han er ikke den kjappeste i vei på volte og da er hesten avhengig av det klaffer og han møter mye bedre hester enn noen gang. 11 Premance Simoni er en hoppe som virkelig har imponert meg mye den siste tiden. Hun virker travsikker, sterk og bra løpshode. Spennende med Hop fra springspor. 4 Nepos Bee som er storebror til Danmarks beste 3åring vant meget lett i sin siste start og hesten er S.O. Wassberg valg i løpet. Står til for og lede veldig lenge. 14 Titus Pullo er en kapasitets hest som ikke fungerer optimalt, for hadde han gjort det så hadde grunnlaget hans vært 10 ganger så mye. Står litt vanskelig til i bakspor på tilegg, men han skal regnes på kapasitet. 9 Digital Program fikk et tøft løp i Sr Bank Cup Finalen sist, men stod på godkjent til mål. Synes han er litt spennende denne gangen da han møter helt riktig selskap. 6 Overlover en fin hest som aldri gjør et dårlig løp, nå er ikke voltestart noen fordel og et litt trangt andre spor gjør han kun er en garderingshest. 8 Ride Pointer har et trang spor i volten, men skulle starten gå bra så er hesten til Einar Nedrebø i sitt livsform og han hadde vinnerkrefter igjen i sin siste start. 12 Tamaran var ordinær etter et fint løp sist og tror hesten trenger flere løp for og vinne V75.

V75-3:

5 Stjernelyn har en billig oppgave foran seg og Spang Best sønnen har tet garanti. Spinner til tet og leder muligens helt hjem. Stjernelyn kan være en alternativ banker. 3 Voje Faks er den første som står klar til å overta hvis min favoritt skulle svikte, men det lukter at Voje Faks må gå den tunge veien utvendig for Stjernelyn og da blir det ikke enkelt. 12 Sjefsbrunen står vanskelig til, men hesten til Bjarne Syvertsen virker til å være på vei mot vinnerformen. Hadde hesten hatt et bedre spor så hadde han vært en het seierskandidat, men fra dette sporet så er han kun garderingsaktuell i et løp jeg tror Stensen leder helt hjem hvis han leser programmet likt meg. 8 Zevs er meget rask ut, men tror neppe han kan hente en lengde på Stjernelyn, uansett skal Zevs ha ryggløp.

V75-4:

 To favoritter som er i STOR fare. 9 Moe Svarten fikk det verste sporet han kunne få med spor en i volten så er det større sjanse at han enten blir bortvist eller at han havner inn på indrebane, enn at han skulle komme seg feilfritt rundt banen. På kapasitet er han den beste, men han mangler løpshode! 5 Ovedølen har vært fryktelig god de gangene han har kommet seg til tet, men da har hesten hatt rett volte og da er det et stor MINUS med motsatt volte da hesten er litt redd de andre hestene og sjansen for at Bork Rigel sønnen reiser i galopp mot første sving er overhengende. En feilfri Ovedølen er aktuell for seier. Da disse to hestene kommer til og få mesteparten av kryssene så MÅ varsellampene på. 7 Bidden er noe som sier meg i bakhodet at den bare vinner, skal prøve å begrunne det.
Champ Høitomt, Springspor, Wågenes leder spor en. Disse tre tingene her gjør at jeg tror Bidden sitter i tet før første sving med en del meter ned til de andre da K.O. Wågenes skal lede volten rett vei. Skulle Bidden komme seg til tet er han superspennende for hesten har vært slått av brukbare hester de gangene han har tapt (Vinnivinn, Ovedølen osv) og denne gangen kommer selveste Eirik Høitomt i sulkyen som betyr en 20-30m! Dagens fidus. 1 Lykkje Ambjørg feilet fra seg en seier sist og er ikke enkel og kjøre, men K.O. Wågenes har et godt tak på henne. Skulle kusken treffe på kjør så kjempe hun i toppen. 6 Grøtte Svarten kommer ut etter en liten pause da han ikke fungerte som best sist, hesten har fin kapasitet og unngår han galopp er han med i toppen. 13 Solbakkens Knut er i sitt livsform og får hesten en god start så kjemper Pål Even i toppen og rensker bort 9 av 10 kuponger. Et veldig åpent løp der favorittene har alle forutsetninger i mot seg.

V75-5:

4 Tranmælsgutt vinner og vinner etter trollmannen Lars O Romtveit overtok hesten. Nå har Elding sønnen tjent veldig mye penger på kort tid og møter mye bedre hester enn i sine siste starter og hesten har trukket et trangt fjerde spor som ikke er gull selv om hesten virker veldig fornuftig. Favoritt som fort kan vinne igjen, men da han møter bedre hester velger jeg og gardere. 14 Tangen Eld står i et fint springspor og hesten er nok godt forbredt når Tjomsland drar den ut. På kapasitet og normal form er han med helt i toppen. 13 Ellestad Hero er i sitt livsform, men hesten er helt avhengig av og gå i rygg til siste 500m. Skulle det klaffe slik har hesten en speed som få matcher. 1 Lykkje Kristin har trent fint og synes Moe Odin står meget spennende til på strek. Skulle Djøseland klare og holde tet så er Lykkje Kristin en dypvannsfisk. 7 Vestpol Balder er og en annen pausehest som har kapasitet for seier. Fra et fint spor er han sikret en fin reise. 10 Horgen Faks har gjort to fine løp til seier og Gravdal traveren er alltid i toppen feilfritt.

V75-6:

Jærløpet har samlet mange fine 3åringer. Ubeseirede 7 Passphoto B.R. har gjort alt riktig og han virker travsikker, sterk og rask. Spesielt fra start har hesten visst en fin hurtighet. Tror Tjomsland prøver seg en bit på startsiden. Skulle han komme til tet er mye gjort, men uansett skal S.J`S Photo sønnen regnes i toppen. 3 Ann`S Jets T er Wiigs valg i løpet og hesten står perfekt til spormessig, muligens kan Wiig ta i mot favoritten på startsiden og fra tet er Jetstile sønnen en seierskandidat. 12 Above Gold har vært fryktelig bra i sine siste starter, men denne gangen er sporet som gjør det vanskelig. Er avhengig av tempo og klaff. 11 Duen`S Photo tror jeg er en av de beste på kapasitet, men han har ikke helt satt seg i kroppen. Klaffer det med posisjonene så kan Bjørn Duestad sitte bak vinneren. Synes disse skiller seg en del ut, bak disse har 5 Gary`S Coktail (Meget bra sist og virker til og være rett type), 1 Sir Valley C.B (Meget positiv sist da han delte andreplassen med Thierry) begge vinnersjanse med fullklaff.

V75-7:

Etter og ha fintittet på løpsarkivet i Sverige så ser jeg normalt bare en vinner i dette løpet og det er 8 Odin Rush. Måten hesten jogget 13,7 2140m i sin siste start vitnet om at dette er en FRYKTELIG traver og hesten var den 4 Oktober så fikk hesten 2 plass og stod i det løpet til 1.7 i odds der Norgeskjenningen Orali stod til 4,6 i odds, han fikk 5 plass i det løpet. Dette sier litt om traveren Odin Rush og jeg ser kun en vanskelig utgangsposisjon i mot samt 9 Makin Me Dizzy som har vunnet 11 av 21 løp og aldri stått høyere enn 4.2 i vinnerodds. Nå kommer hesten ut i Regi Per Gottling og i følge Solberg har hesten trent meget fint og han hadde seiersambisjoner. Synes denne duoen her skiller seg en del ut. Bak disse to er 7 Super Challenge en klar 3 hest som skal på kupongen. Hamre traveren har et perfekt spor og skulle Hamre få overta tet tidlig så kommer nok Frode Hamre til og holde et jevnt hardt tempo da Super Arnie sønnen er mer sterk enn speedig.