Spennende tider i møte

07.05.2009
Artikkelbilde

Vi går spennende tider i møte. Førstkommende helg er det årets vinner av Oslo Grand Prix som skal kåres. Torsdag 14.mai starter VM for kusker i Bergen. I slutten av mai er det dags for Solvalla og Elitloppet, og siste helgen i juni er det duket for stor travfest i landets oljehovedstad, Stavanger, samtidig som VM i sandvolleyball avholdes i storbyen. 

 

Oslo Grand Prix står for døren. Tinita Love og Megaman Neo er de norske håpene i kamp med danske, svenske, tyske, nederlandske og franske deltagere. Favoritten er den franske kanonen Offshore Dream, som har tatt to seirer i storløpet Prix d’Amerique på Vincennes. Etter Oslo Grand Prix er det Solvalla og Elitloppet som gjelder, før turen går til Forus Open i slutten av juni.

Åsbjørn Tengsareid tar turen med Røste Bo, Digital Charcoal, Moon Dreamer og Shanti’s Lorentz K. på søndag. Røste Bo skal prøve seg mot den nordiske eliten i Alm Svartens Æresløp. Moon Dreamer skal ut i Pytt & Pannes 4-års Elite.

Rune Wiig skal ut med Gigant Nico i Bunnpris 4-årsløp.

 

På lørdag er det flere Rogalandshester som kommer til start. Rune Wiig reiser med Ingenue De Jag og Leggiadro Top Spinn. Geir Mikkelsen har med seg Melody Of Love og Lille Siem, Stig Rune Sele tar turen østover med Silvia Pride og Quantum Express, og de nyutdannede trenerne Ove Kenneth Karlsen og Linda Larsen har med seg Kongs Vethe’n og Mixen til Dekk Partners Stayerløp med 100.000 kr til vinneren.

 

Aldri så nærme som nå

Rune Wiig mangler en seier fra å ha tatt 3000 seirer i karrieren. Klarer han ikke å ta sin 3000’ene seier i helgen i hovedstaden, så har han flere sjanser på tirsdag. Alpha Town, Bjørnli Storm, Moreno og Gigant O. har alle fine vinnermuligheter.

 

Ildsjelen jubilerer

Travsporten i Rogaland hadde ikke vert det den er uten enkelte ildsjelers arbeid. Elling Gjesdal er en av de hardt arbeidende ildsjelene for Norsk Travsport. Elling Gjesdal har hatt styreverv i travsporten i 44 år, det er det ikke mange som kan skimte med! I år fikk han også DNTs Hederstegn av Det Norske Travselskap. På tirsdag 12.mai fyller Elling Gjesdal 70 år, og vi ønsker hjertelig til lykke med den store dagen!    

 

Nye digitale infotavler

Som dere sikkert har fått med dere har vi fått nye digitale informasjonstavler på indre bane på Forus Travbane. De skal være til hjelp for kuskene, ved å vise passeringstider underveis og omstart dersom starten ikke ble gyldig. De skal også være til informasjon for publikum og viser passeringstider første 500, første 1000 og 1450. Sluttiden kommer også umiddelbart etter målpassering. Sluttiden vil ikke bli korrekt dersom det er en hest fra tillegg som kommer først i mål.