Hjemmeseier i Stavangerløpet!

27.05.2009
Artikkelbilde
Helmax Egon tok sterk hjemmeseier i Stavangerløpet (foto: Arnfinn Roaldsøy)

 

Helmax Egon og Tom Erga sørget for hyggelig hjemmeseier i STAVANGERLØPET. I fjor hadde ikke ekvipasjen marginene på sin side, men i år satser vi på at det er annerledes. Året har vertfall begynt lovende med seier i storløpet på hjemmebane med 100.000 kroner i førstepremie.

Det så dårlig med tanke på hjemmeseier da innmeldingslistene til Stavangerløpet var klare. Helmax Egon var ikke meldt grunnet en virusinfeksjon. Dagen etter ble han etteranmeldt og eier Marit Erga og trener og kusk Tom Erga kunne prise seg lykkelig over to styrkninger som gjorde at Helmax’en fikk plass i løpet.

Storløpet sponset av Felleskjøpet ble et travløp etter traventusiasters smak. Det var full fart fra bilen slapp feltet. Pinball Wizard fikk teten og slapp til Helmax Egon på første langside. Første 500 ble åpnet på 13.5. Buddy kom opp på utsiden og gav lederen trykk i andre sving. Helmax Egon stod lett i mot trykket. På slutten av oppløpet stivnet han litt, men holdt unna for Diablo Va Bene og No Mans Land som avsluttet fint. Vinnertiden ble 15.2, og eier Marit Erga kunne fornøyd innkassere 100.000 kroner for seieren. På seremoniplass kunne Tom Erga fortelle at dette var han største seier, og at han så frem til fortsettelsen av dette året med denne fantastiske travhesten som ikke helt hadde marginene på sin side i fjor.

Diablo Va Bene ble toer, No Mans Land treer, og Pinball Wizard ble nummer fire på 15.4.