Vurderinger til tirsdag 16.juni v/ Thomas Svensen

16.06.2009

Tipsene er ved Thomas SvensenV51: 1 RAPPBLESA står meget spennende til og på en sprint med Wiig i sulkyen bør dette være en bra sjanse, selv om galoppfaren er visst at den er stor. Favoritten 3 SJARMANDER er ingen stjerne og opptrer ustabilt han å og virker vanskelig og få feilfritt rundt. Nest sist så feilet han fra seg en topplassering i V75 og skulle han gå feilfritt kjemper han i toppen.4 ESKESVARTEN har kapsitet og fart til og kjempe i toppen mot denne gjengen, men et trangt spor trekker en del ned. Hadde man visst at 2 FLYTI hadde hatt stridsmoralen på topp hadde hun vært meget spennende i dette feltet for hun har fart, hun er travsikker, men hun pleier som regel og bremse en del siste 100m. Nå er det 1600m og er en stor fordel og hun bør med på gardering. 7 NORDLI BAUSA har fått noen løp i kroppen og gikk bra sist i knall hardt selskap og skulle hun komme seg foran fra springsporet kan det være ledelse fra tet til mål.12 HEGER BEST blir mye betrodd, men han står meget tøft inne i dette løpet med tanke på han fikk en del penger på seg med 2 plassen i V75 samt han står på tilegg. Har et fint spor og kan få en bra posisjon, men tror ikke han henter 20 m på en rask sprint på mange av strekhestene.

V52: 2 RILUM blir stor favoritt og det kanskje med rette, men man skal huske at hesten har tjent nesten 100.000 på kort tid og han er meldt kraftig opp. Skal uansett regnes med flott sjanse da han nok får overta tidlig tet av 4 Kleppe Dolly. 7 DRAV SVINT er en kapasitets hest som er bedre enn raden og unngår Tjomsland traveren galoppen så kjemper han om seieren.1 HENRIK står spennende til og er en mulig derby kandidat til høsten og skal tidlig på kupongen for de som gardere fra sin fine utgangsposisjon. 10 LOME SJEFEN kommer ut i ny regi og har sett grei ut i hurtigarbeidene og på sin flotte kapasitet så skal han regnes på gardering. 3 SPANG PILMIN har blitt mer stabil den siste tiden og står flott til og bør på kupongen.

V53: 2 GLOBAL KING er den klart beste hesten i feltet og kommer ut etter en liten pause der de har ordnet på noen småting. Det som kan bli det største problemmet er starten da han står i fare for og bli overflydd og da kan han bli innestengt, men det pleier som regel og løyse seg for en så dyktig kusk som Wiig. På normal form vinner han dette løpet. Mulig Banker. 4 UNDULAT HORNLINE er i bedre form ren raden, men har ikke tid til noen galopp hvis hun skal kjempe i toppen. Møter og litt lettere selskap enn i sine siste starter. 6 LILLE SIEM (flott form), 3 COSMO FERRARI ( Utur sist og kanon form, liten Luring) 9 MUNSON ( Fin for, men ingen fordel av distansen og bakspor) og 10 DELPHIS LANTERN (fin form, men best i tet) er alle ytterligere garderingshester.

V54: 5 VOJE FRIGG er et nytt forvandlingsnummer i regi Kåre Refsland. Hadde problemer med halsen i kvall til Dubbel Cupen sist og nå er det under kontroll og da får han tidlig overta tet så leder han dette løpet til mål er passert en del meter foran neste hest. BANKER

V55: Den "såkalte Forus Open testen" det begynner og bli en del år siden at vinneren av Forus Open testen hadde noe og gjøre i selve hovedløpet. Det lukter en meget rask start side der magefølelsen min sier at 1 Art of Kosmos kommer til og være en "hare" for de andre hesten for jeg tror neppe Jarle R Gustavsen slipper tet som han normalt får hvis han vil. Det betyr at 2 INVESTOR G.T kan få en meget tung vei hvis ikke mitt senario slår helt feil og at Mikkelsen traveren blir bukket til tet. Hvis de tar i mot med Art Of Kosmos så tror jeg neppe INVESTOR G.T vinner. 3 MOON DREAMER har skuffet for mange inkludert Anders Wolden, men han føler selv at hesten har blitt mye lettere i kroppen etter disse løpene samt at han har kjørt litt fortere i hurtigarbeidene. Gikk i sitt siste hurtigarbeid 16.5 i speedcart og da virket det og være mye mer spenst i steget enn tidligere. Er han rolig i varmingen blir det helstengt hodelag i følge Wolden og det blir en mye mer offensiv kjøring denne gangen. Skal regnes helt i toppen og er han der han bør/skal være så er det en toppsjanse, men får stå som en stor outsider til han viser det selv.
4 STAR STAR V gikk fint sist etter og ha blitt kjørt defensivt og tror og Tengsareid kommer til og klemme til fra start i håp om og kanskje overfly INVESTOR G.T eller at han skal holde tempoet oppe i dødens. Uansett posisjon så skal Refsland/Tengsareid traveren regnes. 6 UPPERCUT FLEVO er kanskje den som blir bortglemt i dette løpet, for blir det tempo som det later til er Tap In sønnen alltid tung tilslutt og skal på bongen. 12 Fine Carre er klart best i tet og må ha 110% klaff for og rekke frem til seier.