Røste Bo seiret i Elitkampen på Solvalla

04.06.2009
Artikkelbilde
Røste Bo og Åsbjørn Tengsareid

Elitloppet og festen på Solvalla er unnagjort for i år. Sola skinte om kapp med praktfulle hester i banen hele helgen. Elitloppet ble en fartsfest uten like.

Fartsfest på Solvalla

 Sahara Dynamite vant første forsøket på ny svensk rekord 09.8. Jaded satte imidlertid ny rekord i andre kvalifisering da han vant på 09.7. Torvald Palema vant den jevne finalen med 3 millioner til vinneren. Det var en rørt Åke Svanstedt som mottok gratulasjoner på seremoniplass etter løpet. Rundt 30.000 tilskuere overbar begivenhetene på søndagen, og stemningen var ubeskrivelig i solskinnet på ”tråkka” på Solvalla hele helgen.

 

Vi gratulerer Røste Bo med flott seier i Elitkampen

Røste Bo galopperte fra start, men fant heldigvis travet raskt nok til å beholde lederryggen. Han fikk åpning 100 meter fra mål og avgjorde knepent foran Saran Salama og Moe Brage. Vinnertiden ble 20,3, og eierne kunne innkassere 200.000 kr for seieren. Åsbjørn Tegnsareid, Kåre og Monica Refsland fikk gleden og æren av å stå på seremoniplass på Solvalla på selve Elitloppsdagen. Foran 30.000 tilskuere og fullt trøkk fra publikumsplassen kunne de seiersdefilere med store smil. Denne store opplevelsen vil være friskt i minnet livet ut.