Tragisk ulykke på Forus Travbane

17.02.2009
Artikkelbilde
Dr. Robert Johns med sin faste kusk Åsbjørn Tengsareid

I går kveld ved halv seks tiden var eier Kathrine Moi ute å skrittet sin øyensten Dr. Robert Johns i trykkvognen, noe som skulle bli deres siste treningstur sammen.

Hesten stod oppstallet på Forus Travbane, og Kathrine Moi var ute å skrittet i banen. Plutsellig knekker det ene draget på trykkvogna og Dr. Robert Johns tar 8 - 10 runder på egenhånd rundt forusovalen. Han er da forholdsvis rolig, og Anders Wolden og Kathrine Moi var nære ved å få stoppet han flere ganger. Plutselig knekker det andre draget, og da er det kun nylontauet som er festet til brystet som fortsatt gjør at vogna et festet til hesten. Dr. Robert Johns får naturlig nok panikk og slår etter restene av vogna som henger etter han. Etter ca hundre meter faller han, og da Wolden kommer bort til hesten sin ser han hvor ille det er. Begge bakbena er sterkt skadet, det ene er brukket rett av. Veterinær blir tilkalt og Dr. Robert Johns blir avlivet på stedet.

Dette er fryktelig tragisk. Dr. Robert Johns ble bare bedre og bedre, og var Rogalands beste hest for øyeblikket. Han var så god at vi hadde håpet på å se han som hjemmehåpet i Hytorc Forus Open til sommeren. Våre dypeste medfølelse går til Kathrine Moi og Anders Wolden som har mistet en venn og en fantastisk løpshest.