Trenerchampion Åsbjørn Tengsareid

22.12.2008
Artikkelbilde

Travtrener Åsbjørn Tengsareid kan for første gang kalle seg trener-champion. Etter 20 år med Rune Wiig som trenerchampion, fra 87 - 07, og Gunleif Tollefsen i 93, har Tengsareid klart å komme øverst på statistikken. Han leder med tolv seirer til Rune Wiig når en løpsdag gjenstår.

 

 

Åsbjørn Tengsareid har hatt en enorm sesong i år. Pr dags dato har han kjørt 1095 løp, og 180 av dem har endt med seier. Han har vunnet hele 16 % av alle løpene han har kjørt. På landstatistikken ligger han på andreplass bak Eirik Høitomt som har kjørt 1926 løp og vunnet 226 av dem, med en seiersprosent på 12 %.

For første gang kan Tengsareid smykke seg med Trenerchampion – tittelen på sin hjemmebane. Han har pr dags dato tatt 68 seirer, foran Rune Wiig med 56 seirer.

Han var også lenge nære ved å ta Ove Wassberg i Bergen, men Ove leder nå med fem seirer og kan bli vanskelig å ta før året er omme. Vi gratulerer så mye og ønsker Tengsareid masse lykke til videre!

 

Frode Espeland er også suveren som amatør. han har tatt 12 seirer på 86 starter. Det skiller seks seirer til andreplassen som er Ole Gaute Gudmestad som har seks seirer.

 

Svein Ove Wassberg er som vanlig enerådende blant stallmennene. Han har tatt tyve seirer, foran Vidar Tjomsland som kan skimte med seks seirer.

 

Monica Refsland stikker av med Montéchampionatet også i år, etter en seier og to andreplasser på fem starter.